Ridderkerk
Tel: 0180 425101
✓ Specialist in onderhoud en reparatie
✓ Meer dan 35 jaar ervaring
✓ Eerlijke prijzen
✓ Maatwerk

Veelgestelde vragen

Een gepolijste vloer is het makkelijkst schoon te maken. Een gezoete vloer is van zichzelf al vlekkerig en moeilijk egaal zijdeglans te krijgen. Trouwens, een gepolijste vloer is toch veel mooier en dieper van kleur.
Ja, u kunt machines huren en de producten ervoor kopen ( zie: doe het zelf)
Het makkelijkst maakt men de marmer vloer schoon met water, eventueel met een neutrale reiniger. Zodra u gaat dweilen met een dweilwas, b.v. p24, vloerfris, shine finish, wordt de vloer na verloop van tijd ‘vettig’ en gaat de vloer er ‘smoezelig’ uitzien. Ook met groene zeep of vlokkenzeep dweilen wordt de marmer vloer te vettig.
  • De marmeren vloer is te vet. U gebruikt waarschijnlijk p24, was en shine, groene zeep of een ander product waarin polimeren, was of zeep zit. Deze producten beweren dat u een mooie glans creëert, maar dit gaat niet lukken.
  • U heeft de marmer vloer ‘gezoet’ gekocht, deze geeft altijd een vlekkerig geheel.
  • De marmeren vloer is behoorlijk beleefd en heeft behoorlijke slijtvlekken.
Het beste is om dit niet te doen!! Behalve in natte ruimtes of zeer open stenen zoals b.v. franse kalksteen, is het absoluut niet nodig een vloer te impregneren. Als u dit toch nodig vindt neem dan een impregnator op waterbasis en niet op silicone basis. Doe dit nooit op pas geplaatste natuursteen vloeren, het duurt zeker tot een jaar voordat al het vocht uit de ondervloer is.
Een marmer vloer is een kalksteen. Kalk lost op door zuur. Als u dus zure producten b.v. (sinas)appelsap, champagne, cola e.d. morst, etst het (minimaal) kalk weg. Dit geeft een verstoring in de egaliteit van de marmer vloer. Dit is zo minimaal dat dit binnen enige tijd weggelopen wordt. Heeft u vlekken door waterdruppels dan is de vloer te vettig. De marmeren vloer heeft slijtvlekken (onder en om de tafel), door schuiven van stoelen, in de keuken etc.
Door de marmer vloer te slijpen (schuren) worden ook de voegen geschuurd. Na het slijpen ligt de voeg op het zelfde niveau als de marmeren tegels, en worden ze ook niet meer vuil (zwart).
Diverse soorten natuursteen zijn van zichzelf al open en wordt, als hij uit de berg gewonnen is, in de afwerking dicht gezet met een epoxy of een 2 componenten hars. Dit kan in het gebruik los komen. Dit is dus een normaal verschijnsel. Met vloerverwarming komt dit vaker voor omdat de vloer uitzet en krimpt, uitzet en krimpt. Bij het schuren en polijsten van de natuursteen vloer kunnen deze gaatjes weer dichtgezet worden.
Dat is geen probleem. Zeker niet als u zelf voldoende marmer tegels heeft. Heeft u die niet, dan kunnen wij de marmer tegels er bij zoeken. Halve of ‘verkeerde’ tegels worden eruit gehakt nadat eerst de voegen eruit zijn gezaagd. (dit alles zonder de vloerverwarming te beschadigen).
Nee helaas, dit zit door en door in de natuursteen, meestal de lichte en witte soorten marmer, en is niet meer te verwijderen.