Ridderkerk
Tel: 0180 425101
✓ Specialist in onderhoud en reparatie
✓ Meer dan 35 jaar ervaring
✓ Eerlijke prijzen
✓ Maatwerk

Slijpen en polijsten van natuursteen

GHS Marmer zorgt voor renovatie en onderhoud van uw marmer vloer. Het onderhoud van natuursteen kan soms volstaan door het schoon te maken en te polijsten. Bij een grote beurt, als er b.v. teveel slijtplekken zijn ontstaan, schuren en polijsten we de marmer vloer om uw vloer weer die luxe, exclusieve uitstraling te geven.

Hoe gaat dat schuren of slijpen van de vloer in zijn werk?

Schuren

Allereerst wordt de vloer geschuurd. Bij het schuren van het natuursteen wordt een laagje van de vloer geschuurd zodat alle krassen en hoogteverschillen verdwijnen. Ook schuren we de voegen schoon en glad, en worden de ruwe kantjes (stukjes van de steen) meteen weer glad en strak. Natuursteen slijpen we met gediamanteerde schijven die met water gekoeld en gespoeld worden.

De vloer wordt geschuurd

De vloer wordt geschuurd

 

Nadat de vloer vlak geschuurd is, ziet deze er grof en kleurloos uit. Om de vloer weer mooi te krijgen gebruiken we in stappen een steeds fijnere korrel om de krassen van het slijpen uit het natuursteen te polijsten. Ook bij deze stappen maken we gebruik van gediamanteerde schijven.

geschuurde vloer

De vloer is helemaal geschuurd

Zoeten

Na de laatste stap met de fijne korrel 400 noemt men de vloer ‘gezoet’. De vloer is behoorlijk glad en heeft een ei-glans. Ook de kleur en tekeningen komen weer terug. Nu kunnen we beginnen de natuursteen te polijsten.

gezoete vloer

De vloer is hier gezoet

Natuursteen polijsten

Voor het mooiste eindresultaat polijsten we het natuursteen of marmer met een polijstpoeder. Hiermee wordt het oppervlak dichter van structuur, en wordt de kleur intenser, zodat men als het ware ‘in de steen’ kijkt. Na het polijsten van de natuursteen straalt de vloer luxe uit, zoals het hoort. Deze vloeren dweilen streeploos, en zijn dus gemakkelijk in onderhoud!

gepolijste vloer

Gepolijste vloer

Meer voorbeelden van geschuurde en gepolijste vloeren